Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-05-03@22:07:33 GMT

ساخت بیمارستان و مدرسه روی گسل ها ممنوع شد

تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۴۵۴۳۴۱

مدیربخش زلزله مرکز تحقیقات و دبیر کارگروه ملی زلزله وزارت راه و شهرسازی اعلام کرد که طبق آئین نامه جدید، ساخت بیمارستان، مدرسه و ساختمان های چند طبقه روی گسل ها به ویژه در کلانشهرهای تهران، تبریز، مشهد و کرج ممنوع است.

به گزارش ایرنا، علی بیت اللهی روز شنبه درآئین رونمایی از نقشه گسل های کلانشهرکرج اظهار داشت: امروزه در بسیاری از کشورهای جهان، ساخت و ساز بر روی گسل های زمین ممنوع است و این موضوع باید در ایران فراگیر شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: به دنبال وقوع زلزله آبان ماه سال96 استان کرمانشاه با کمک پژوهشگاه زلزله شناسی و سازمان زمین شناسی کشور نقشه گسل ها برای برخی کلانشهرهای کشور از جمله کرج آماده شد.

بیت اللهی گفت: این الزام از سوی هیات دولت به تمام فرمانداران پس از زلزله کرمانشاه ابلاغ شد که برخی ساختمان های حساس مانند بیمارستان ها و مدارس نباید روی گسل ها ساخته شود.

وی بیان داشت: براین اساس کلانشهرهای تبریز، مشهد، تهران و کرج در گام نخست باید ضوابط ساخت و ساز را رعایت کرده و تشکیل هرگونه پرونده برج سازی، بیمارستان، ساخت مدرسه و جایگاه عرضه سوخت بر روی گسل های این مناطق ممنوع است.

وی ادامه داد: همچنین شرکت های گاز، آب و برق باید شیرهای قطع کن روی گسل ها نصب کنند تا در زمان حوادث احتمالی بتوان از مشکلات و حوادث دیگر جلوگیری کرد.

بیت اللهی گفت: کلانشهر کرج در ترسیم نقشه گسل ها پیشگام شده که البته نیازمند استمرار است.

مدیر بخش زلزله مرکز تحقیقات و دبیر کارگروه ملی زلزله وزارت راه و شهرسازی افزود: علاوه بر رعایت
الزامات ساخت ، سیستم های اطلاع رسانی در محدوده گسل ها باید نصب و فعال شود.

وی ادامه داد: یافته های علمی می بایست در آِیین نامه و ضوابط لازم اجرا کرد و شتاب زلزله توسط مهندسان ساختمان در طراحی ها دیده شود.

بیت اللهی با بیان اینکه آِئین نامه 2800 و نظام نامه آن می بایست حقوقی شود، گفت: امروزه در بیشتر کشورها مقررات ساختمان رعایت می شود ضمن آنکه ساخت و ساز بر روی گسل ها ممنوع است.

طبق نقشه های زمین شناسی، استان البرز حدود 400 کیلومتر گسل دارد که بخشی از این گسل ها در کرج واقع شده است.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: زلزله گسل مدارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۵۴۳۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرسودگی فضای آموزشی در کوهدشت/ ۱۴ مدرسه تخریبی است

رئیس اداره آموزش‌وپرورش کوهدشت از وجود ۱۴مدرسۀ تخریبی در شهرها و مدارس این شهرستان خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کوهدشت، امین امینی‌پویا، صبح امروز، در نشست خبری با خبرنگاران گفت: فضای آموزشی در این شهرستان سال‌ها است که فرسوده و ناایمن است.

او با اشاره به وجود 34هزار نفر فرهنگی و دانش‌آموز در کوهدشت، اضافه کرد: خبرنگاران باید خیرّان را برای سرمایه‌گذاری در ایجاد و نوسازی مدارس ترغیب کنند.

رئیس اداره آموزش‌وپرورش کوهدشت با اعلام اینکه برخی از مدارس این شهرستان زیبندۀ دانش‌آموزان و معلمان نیست، تأکید کرد: امکانات و سرانۀ آموزش‌وپرورش جوابگوی نوسازی مدارس نیست.

احداث 216 مدرسه در مناطق محروم لرستان

امینی‌پویا با بیان ضرورت استفاده از مشارکت خیّران در ساخت و گسترش فضاهای آموزشی کوهدشت، یادآور شد: انتظار داریم که خیرّان در ساخت و تعمیر مدارس این شهرستان مشارکت بیشتری داشته باشند.

او در پاسخ به پرسش خبرنگار تسنیم دربارۀ تعداد مدارس تخریبی در کوهدشت، اعلام کرد: 14مدرسه در شهرها و مدارس این شهرستان تخریبی است و باید نوسازی شود.

رئیس اداره آموزش‌وپرورش کوهدشت خاطرنشان کرد: مدرسۀ پسرانۀ راهنمایی شاهد و مدرسۀ دخترانۀ معرفت ر تازه‌آباد در داخل این شهر ناایمن شناخته شده‌است و این مدارس باید هرچه سریع‌تر نوسازی شود.

امینی‌پویا با بیان اینکه بین 600 تا 800میلیون تومان اعتبار برای ساخت مدارس یک‌کلاسه نیاز است، گفت: حداقل یک‌میلیارد و 200میلیون تومان برای ساخت مدارس دوکلاسه نیاز است.

رئیس اداره آموزش‌وپرورش کوهدشت با ذکر اینکه این شهرستان فاقد خانۀ رفاهی فرهنگیان است، مطرح کرد: مسئولان باید برای نوسازی مدارس کوهدشت پای‌کار بیایند.

او اعلام کرد: ما در حال تلاش برای رفع مشکل اداری درمانگاه فرهنگیان کوهدشت هستیم و این درمگاه طی روزهای آینده افتتاح می‌شود.

امینی‌پویا در پاسخ به پرسش خبرنگار تسنیم در ارتباط با وضعیت سیستم‌های گرمایشی مدارس در کوهدشت، بیان کرد: 2میلیارد و 500میلیون تومان اعتبار برای گرمایش مدارس این شهرستان هزینه کرده‌ایم.

رئیس اداره آموزش‌وپرورش کوهدشت در پاسخ به پرسش خبرنگار تسنیم دربارۀ تعداد دانش‌آموزان شرکت‌کننده در دور نخست کنکور، اذعان کرد: حدود 3هزار و 600نفر در تمام مقاطع تحصیلی در کنکور اردیبهشت‌ماه 1403شرکت کردند.

انتهای پیام/ 644/.

دیگر خبرها

  • اجبار دانش‌آموز برای تهیه لباس فرم جدید ممنوع است
  • اجرای بزرگ‌ترین پروژه درمانی خراسان شمالی آغاز شد
  • آغاز بزرگ‌ترین پروژه درمانی خراسان شمالی/ کلنگی که در نهایت بر زمین خورد
  • ساخت و تعمیر بیش از ۸۰ مدرسه در خوزستان
  • استفاده از «گنبد بیزانسی» در ساخت‌وساز شهر قم ممنوع است
  • یک روزنامه: سختگیری دهه 60 در مدارس در حال تکرار است/ هنوز «آینه» ممنوع است! دانش‌آموزان دوره متوسطه می‌گویند در مدرسه کیف‌هایشان را می‌گردند و مسئولان مدرسه برخوردهای خشن و توهین‌آمیز دارند
  • تفاهم‌ نامه ساخت مدرسه ۶ کلاسه خیرساز در تالش امضا شد
  • ۳۰۰ مدرسه در یزد فرسوده هستند
  • فرسودگی فضای آموزشی در کوهدشت/ ۱۴ مدرسه تخریبی است
  • تکمیل ۴۰۰ واحد نهضت ملی مسکن در یزد/ خرید و فروش امتیاز مسکن ملی ممنوع